Chauffeurspas vrachtwagen

De chauffeurspas vrachtwagen ofwel Tachograafkaart is een persoonsgebonden chauffeurspas die gebruikt wordt met een digitale tachograaf. Elke vrachtwagen  chauffeur is verplicht om te rijden met digitale tachograaf en moet in het bezit zijn van een chauffeurspas vrachtwagen. De chauffeurspas vrachtwagen is 5 jaar geldig en moet worden aangevraagd bij het Kiwa register in Rijswijk. Voorheen was de aanvraag voor een chauffeurspas vrachtwagen bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Sinds1 mei 2006 is de digitale tachograaf verplicht voor alle vrachtwagens en bussen (> 3.500 kilo)

Chauffeurspas vrachtwagen tachograaf kaart.

  • Gebeurtenissen, storingen en controles
  • Gegevens over het gebruik en verbruik van het voertuig (datum, tijd, kenteken, kilometerstand)
  • Chauffeursactiviteiten (datum, tijd, totale afgelegde afstand, verandering van activiteit (rijden/rusten/diverse) en de afstand die met een bijrijder is gereden)

Deze gegevens kunnen worden uitgelezen bij een verkeerscontrole. De bedrijfsgegevens moeten wel ingevoerd worden voordat de chauffeurspas vrachtwagen tachograaf kaart actief wordt.

(Aanvragen van een chauffeurspas vrachtwagen bij het Kiwa register?) 

chauffeurspas vrachtwagenVraag een aanvraagformulier en vul deze volledig in, stuur een pasfoto en kopie rijbewijs op naar het Kiwa Register in Rijswijk. Na betaling van de verschuldigde kosten kun je de chauffeurspas vrachtwagen afhalen met een afhaalbericht bij een afgiftepunt bij jouw in de buurt.

Indien een bedrijfskaart of een controlekaart is aangevraagd dan ontvangt het bedrijf deze binnen 3 weken in de brievenbus.

Het Kiwa Register heeft maximaal 6 weken de tijd om de aanvraag in behandeling te nemen, dus vraag de chauffeurspas vrachtwagen op tijd aan!

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>